• бул. „Пейо К. Яворов“ 18, София
  • 087 836 8606
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

По седмици

Календар на събитията

Понеделник. 28 Ноември, 2022 - Неделя. 04 Декември, 2022
Седмица 48
Неделя. 04 Декември, 2022
12:00 ч.

Мелодията на индианската флейта

Здравейте, приятели на мелодиите на индианската флейта! След последната вдъхновяваща среща, отново се чувстваме ентусиазирани да споделим настроения от сърце с този уникален музикален инструмент! Приятелите от дружество на индианската флейта ще изпълнят спонтанни импровизации. Ще можем да посвирим заедно и в акомпанимент на други инструменти (предимно перкусии), и още нещо: всеки участник ще има възможността не само да чуе, но и сам да пробва да посвири на индианска флейта, ако изяви такова желание, разбира се!
Освен свиренето, ще разкажем и малко повече за този свещен за индианците инструмент. Подготвили сме ви и други изненади ?
Индианската флейта бива наричана още „лечебна флейта”, тъй като нейният звук е успокояващ и балансиращ: флейтите са с различни честоти и тоналности и те могат да действат добре на различни енергийни центрове в нашето тяло! Индианската флейта е свещен инструмент, който бива използван от коренното население на Америкa в церемонии и за молитви, както и за ухажване на нежния пол.
Идеята за дружество на индианската флейта в България се появява сред група от приятели, търсещи души, които биват вдъхновени от своя духовен учител Перица Георгиев – Кану. Слушането на неговите медитативни изпълнения на индианска флейта носи на слушащите го чувство на покой, дълбочина и несравнима радост за сърцето! Благодарение на Кану, хората от дружеството усещат за първи път на живо магията на индианската флейта! Всеки от тях впоследствие се сдобива с различни разновидности на тази флейта и започва да свири, като това само по себе си се превръща в метод за търсене на дълбочината и любовта на сърцето.